Αναπτύσσαμε μια Cross-Platform Mobile εφαρμογή βασισμένη σε Microsoft τεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα οι τεχνολογίες που χρησιμοποιηθήκαν ηταν:
- ASP. Net MVC για το backend API το οποίο έτρεχε στον Server
- Xamarin για την υλοποίηση της Mobile εφαρμογής.
Εγώ αρχικά εργάστηκα στο backend κομμάτι υλοποίησης του API και αργότερα μεταφέρθηκα στην υλοποίηση της Xamarin εφαρμογής. Εκεί χρησιμοποιούσα MVVM αρχιτεκτονική. Ήμουν υπεύθυνος για την υλοποίηση του UI μέσω της XAML αλλα εργαζόμουν και για την λειτουργικότητα της εφαρμογής και της επικοινωνίας με το API.
Κατά την διάρκεια της θητείας μου στο πολεμικό ναυτικό εργάστηκα ως υπεύθυνος των πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων του ναυτικού σταθμού της Σάμου.
Εκεί σε συνεργασία με τον ανώτερο αξιωματικό επιχειρήσεων και ασφάλειας, ανέπτηξα ενα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα εσωτερικών επικοινωνιών βασισμένο στο υπάρχων παλαιό σύστημα.
Οι στόχοι του νέου συστήματος ηταν:
- Πλήρης ψηφιοποίηση των σημάτων ώστε,
- Να σταματήσει η χρήση χαρτιού για την μείωση του λειτουργικού κόστους.
- Εύκολη και άμεση αναζήτηση παλετών σημάτων.
- Εύκολη διαβίβαση των σημάτων στα καράβια.
- Άμεση συγγραφή και αποστολή εξερχομένων σημάτων.
- Αυτόματη ηλεκτρονική αρχειοθέτηση εισερχομένων και κατάργηση τυπωμένων παλαιών φακέλων.
- Δημιουργία ασφαλούς τοπικού δικτύου ώστε να επιτυγχάνεται η διαμοίραση, προβολή και επεξεργασία των σημάτων απο τους υπολογιστές των υπευθύνων και μόνο.
Για την υλοποίηση του συστήματος χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες της Microsoft.
- Windows Server.
- MSQL για την δημιουργία βάσης δεδομένων όπου αποθηκεύονται τα σήματα.
- WPF για την δημιουργία Desktop εφαρμογής αυτόματης αρχειοθέτησης.
Ως μέλη στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Microsoft διοργανώνουμε workshops, event, παρουσιάσεις αλλα και τεχνολογικούς διαγωνισμούς (Hackathons) για την διάδοση των νέων τεχνολογιών της Microsoft. Στόχος ειναι η διαμοίραση γνώσης και πληροφοριών, ώστε να δοθεί το έναυσμα στους υπόλοιπους φοιτητές να ασχοληθούν με νέες τεχνολογίες, όπου στο πανεπιστήμιο δεν θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και είναι αρκετά σημαντικές για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.
Τέτοιες τεχνολογίες είναι:
- .NET Framework - C#
- Windows programming (WPF)
- Windows Azure
- Web programming (ASP.NET, Html5,MVC)
- Mobile programming (Windows Phone, Xamarin)
- Game programming (Unity)
- Databases(Sql Server)
- Universal Windows Platform
- AI (Azure Machine Learning Studio)
Ως Community Manager στην κοινότητα Micorosft Student Parnter του πανεπιστήμιου μου συντονίζω την ομάδα ώστε κάθε μέλος ξεχωριστά να επιτυχή μεγαλύτερη προσωπική ανάπτυξη μέσω της κοινότητας. Στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία την ομάδας, επίσης μέσω συζήτησης με τα υπόλοιπα μέλη αποφασίζω ποιο θα ειναι το θέμα και ο τύπος του επόμενου event καθώς επίσης διανέμω στα μέλη της αρμοδιότητες τους με βάση τα προσωπικά χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες τους. Τέλος είμαι αρμόδιος για τις λειτουργικές απαιτήσεις της ομάδας καθώς και για την συχνή επικοινωνία με την Microsoft.
Ως Digital Lead είμαι υπεύθυνος για τα social media σε όλες τις κοινότητες των Microsoft Student Partener στην Ελλάδα. Κάποιες απο τις αρμοδιότητες είναι η διαχείριση των σελίδων στο Facbook, Linkedin, Twetter, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των παγκόσμιων live workshop που γίνονται μέσω live streaming στο εξωτερικό.
Το fossaegean ειναι η φοιτητική κοινότητα της ΕΕΛ/ΛΑΚ.
Ως μέλη στην κοινότητα διοργανώνουμε workshops και event για την διάδοση τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα στους υπολοίπους φοιτητές.
Είχα αναλάβει την δημιουργία - διαχείριση της ιστοσελίδας της κοινότητας IEEE του πανεπιστήμιου. Επιπλέον ήμουν μέλος της κοινότητας όπου διοργανώναμε event και εκδρομές επιμορφωτικού χαρακτήρα σχετικά με την επιστήμη των ηλεκτρολόγων μηχανικών.
2η (δεύτερη) θέση στον τεχνολογικό διαγωνισμό "Crowdhackathon #Agrifood" σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η εφαρμογή μας έδινε την δυνατότητα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης κτημάτων σε προκαθορισμένο και περιορισμένο χρονικό διάστημα. Κατά την διάρκεια του 72ωρου διαγωνισμού καινοτομίας κληθήκαμε εγώ και η ομάδα μου να φτιάξουμε μια εφαρμογή που να λύνει ενα πρόβλημα του αγροτικού τομέα.
2η (δεύτερη) θέση στον τεχνολογικό διαγωνισμό "Crowdhackathon #smartcity" σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Η εφαρμογή μας βοηθούσε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δημιουργώντας τους ενα ψηφιακό πορτοφόλι βασισμένο στην τεχνολογία Blockchain κατά το οποίο μέσω της εφαρμογής οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν P2P δωρεές απευθείας στους άπορους. Κατά την διάρκεια του 72ωρου διαγωνισμού καινοτομίας κληθήκαμε εγώ και η ομάδα μου να φτιάξουμε μια εφαρμογή που να λύνει ενα πρόβλημα του τομέα "έξυπνες πόλεις".
4η (τέταρτη) θέση στον τεχνολογικό διαγωνισμό "Crowdhackathon #fintech" σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η εφαρμογή μας έδινε την λύση για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Κατά την διάρκεια του 48ωρου διαγωνισμού καινοτομίας κληθήκαμε εγώ και η ομάδα μου να φτιάξουμε μια εφαρμογή που να λύνει ενα πρόβλημα του οικονομικού τομέα.